Krem ze szparagów szefa R.

Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko

Składniki

  • Szparagi 1 pęczek
  • Mleko kokosowe 1 puszka
  • Chili papryka 2 sztuki
  • Cebula 1 sztuka
  • Bekon 200 g
  • Ser pleśniowy niebieski 100 g
  • Młody szczypiorek
  • Kiełki
  • Sok z cytryny
  • Skórka z cytryny
  • Bulion warzywny 100%

Przygotowanie

  • Szparagi umyć i odłamać suche końcówki
  • Nożem odciąć główki szparagów i zanurzyć je w soku z cytryny
  • Resztę szparagów pokroić, zalać wodą, mlekiem i bulionem i gotować do miękkości
  • Rozgrzać patelnię, włożyć boczek i go przypiec
  • Po chwili, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i papryczki chili, wszystko razem dość mocno przypiec
  • Nasze szparagi w tym czasie powinny być już miękkie
  • Odlewamy wszytskie płyny i miksujemy szparagi na jednolitą masę
  • Następnie dodajemy boczek z cebulą i chili
  • Nalewamy do miseczki na górę kruszymy ser, dodajemy końcówki szparagów, posypujemy szczypiorkiem i skórką z cytryny, gotowe
  • Smacznego

Czas przygotowania około 20-25 minut.

Wartość odżywcze całości

  • Białko 62 g
  • Węglowodany 39 g
  • Tłuszcze 97 g
  • Kalorie 1293 kcal

Ursprünglichen Post anzeigen

Advertisements